Vragen? Bel ons 085-0606256
Vóór 16:00 uur besteld? Morgen in huis!
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klanten beoordelen ons met een 9.1
Specialist in Italiaanse wijnen

Wilde eend met schorseneren – Chianti Classico Riserva

Wilde eend met schorseneren – Chianti Classico Riserva

Wilde eend met schorseneren met Chianti Classico Riserva

Ingrediënten (4 pers.)

4 Wilde eenden filets (met pootjes)
4 mooie stronkjes witlof uit volle grond
4 schorseneren
20 plakken flespompoen van 1/2 cm dik
4 dl wildfond
2 dl room
200g boter
1 el bloem
1 citroen, het sap
1 theelepel suiker
peper - zout - nootmuskaat

 

Bereiding

Doe de witlof in een pannetje met wat boter, water en zout, leg er een bakpapiertje en laat het op een matig vuurtje gaa stoven. Haal de stronkjes uit de pan en laat ze uitlekken.
Boen de schorseneren schoon en schil ze, op één exemplaar na. Snijd de geschilde schorseneren in stukjes van 1 cm. Breng een pan met water aan de kook. Vermeng 1 eetlepel bloem met het citroensap en doe dat bij het water. Kook de stukjes schorseneren hierin beetgaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.

Steek rondjes uit de plakken pompoen met een uitsteekvorm. Stoof ze gaar in een pan met boter, water, zout en een snuifje suiker.
Kruid de eendenfilets met peper en zout en bak ze rondom aan. Laat ze nog ongeveer 5 min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ze nog even rusten.
Haal de eenden dan uit de pan, verwijder het overtollige vet en roer de bakresten los met de wildfond. Zeef de jus en laat die inkoken.
Bak de witloof-stronkjes in boter en snijd ze in drie stukken.
Laat de room tot de helft inkoken, kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Voeg de uitgelekte schorseneren toe en breng op smaak.
Snijd van de laatste schoongeboende schorseneer linten af met een dunschiller en frituur die in hete olie.

 

Afwerking:
Verwijder het vel van de eendenfilets en snijd het vlees in plakjes. Haal het bovenbeentje uit de boutjes. Verdeel het vlees over voorverwarmde borden en leg er de groenten omheen.
Werk af met de gefrituurde schorseneer en lepel er wat van de jus over.
 

Wijn-spijs combinatie

De geschikte wijn bij dit recept is de Chianti Classico Riserva van Setriolo uit Toscane.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

Voor orders vanaf € 100,-

Morgen in huis

Werkdagen voor 16:00 besteld? Morgen in huis!

Uniek assortiment

Specialist in Italiaanse wijnen

Veilig betalen

Betaal veilig met iDeal, Credit Card, Paypal, Bankoverschrijving en andere betaalmethoden