Vragen? Bel ons 085-0606256
Vóór 16:00 uur besteld? Morgen in huis!
Gratis verzending vanaf € 100,-
Klanten beoordelen ons met een 9.1
Specialist in Italiaanse wijnen

Chocolade lava cake – Recioto

  • Geplaatst op
  • 0
Chocolade lava cake – Recioto

Chocolade lava cake met Recioto

Ingrediënten (6 pers.)
Vulling:
60 gram chocolade
50 cl room

Cake :
125 gram chocolade
150 gram boter
2 eieren
2 eidooiers
60 gram suiker
40 gram bloem

Hulpmiddelen
6 Vormpjes


Voorbereiding
Zet de oven op 200 graden

Bereiding
Smelt de 60 gr chocolade in de room en zet het mengsel in de koelkast en laat het in 2 uur afkoelen tot dat het stevig is.
Maak er 6 balletjes van en zet deze weer in de koelkast.
Smelt de 125 gram chocolade en 150 gram boter au bain Marie. Voorzichtig doorroeren.
Meng met de mixer de eieren, eidooiers, en de suiker tot het dik en luchtig is.
Spatel de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem door het mengsel.
Schep het mengsel in de vormpjes en doe de chocoladebal er in.
12 minuten afbakken op 200 graden.

Wijn-spijs combinatie
De Recioto van Vaona combineert zeer goed met dit gerecht vanwege de zoetheid. De Recioto is een zoete dessertwijn die zowel op kamertemperatuur als licht gekoeld gedronken kan worden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

Voor orders vanaf € 100,-

Morgen in huis

Werkdagen voor 16:00 besteld? Morgen in huis!

Uniek assortiment

Specialist in Italiaanse wijnen

Veilig betalen

Betaal veilig met iDeal, Credit Card, Paypal, Bankoverschrijving en andere betaalmethoden