x 
Winkelwagen - 0,00 €

  • Winkelwagen is leeg

Wilde eendenborst met gekonfijte ui - Baglio Gibellina Pinot Nero / Nero d’Avola

Ingrediënten (4 pers.)

7 wilde eendenborsten. zeezout
bakboter

3 zoete aardappels
1 zoete aardappel voor de chips Ras el hanout

3 Rode uien
2 etl balsamico 200 ml rode wijn 1 bl laurier
2 etl honing 

Wilde eendenborst
Bak beide zijde in ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant in een droge pan.
Plaats in een oven en bak in 8 à 12 minuten tot een kerntemperatuur van 52°C. Haal de eenden uit de oven en laat ze 10 minuten rusten op een warme plaats.

Zoete aardappelpuree
Pof de 3 zoete aardappel 30 minuten in de oven op 140 graden. Haal de schil er af en draai de aardappels fijn tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

Gekonfijte rode ui
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 5 minuten.
Schenk de balsamicoazijn en de rode wijn erbij en voeg de honing en laurier toe. Breng rustig aan de kook. laat circa 15 minuten op laag vuur koken tot er een stroperige uiencompote ontstaat.
Breng op smaak met een beetje zout.

Zoete aardappelchips
Schil de aardappel en schaaf deze in dunne plakjes van 2 mm. Frituur de plakjes in olie van 160 gr.
Na het bakken bestrooien mat ras el nahout. 

Wijn-spijs combinatie
De geschikte wijn bij dit recept is: Baglio Gibellina - Assurdo Pinot Nero / Nero d’Avola.

<Klik hier> om naar de wijn te gaan